I ett annat London

I fredags jobbade jag mitt sista pass på Benugo. Om det kändes lite tungt så var det mest för att oavsett vad så är det konstigt att lämna något som varit ens vardag. Och så är det alltid jobbigt att säga hejdå till folk. 
Tänker att det är såhär det kommer vara i livet. Människor kommer in i ens liv, om inte alltid på en sån djup nivå så ändå på en självklar. Och sedan går man vidare. 
 
 
Iallafall! I och med det här hade jag min första lediga helg och den inleddes på lördagen med frukost i Greenwich. Kollade även efter julklappar, gick på marknad och shoppade loss på skönhetsavdelningen.
På kvällen var Linnéa på julfest och jag låg i sängen och såg på Flykten från Hönsgården. Typ min bästa lördag.
 
 
På söndagen kunde jag äntligen gå på gudstjänst. Max & Linnéa följde med. Det var luciafirande i Svenska Kyrkan. Väldigt lättsamt men så skönt att få vara där. Efteråt gick vi in till St Mary's church där det var körsång och julfirande deluxe. Vi lyssnade på ett par sånger och sedan hade Linnéa en idé om att åka till Ikea och äta lunch <3 så det gjorde vi.
 
 
De här två!!!!!! Vi möttes upp på kvällen igen för att dricka glögg och lyssna på juldängor. Verkligen så tacksam för den här söndagen.
 

Igår åkte jag och Linnéa för att se The graphic Art of the Harry Potter films. Så alltså bland annat olika tidningsklipp, affischer och böcker från filmerna. 

 
Så häftigt. 
 
 
Sen åt vi pizza. Och det var den måndagen som arbetslös. Nu toppar vi!
Mitt | | Kommentera |

searching for something that i can't reach

Kom till en ny insikt om mig själv idag. Inget livsviktigt men kände ett behov av att fundera högt. 
Hur som helst så har jag suttit i princip hela dagen och tittat på trailers, intervjuer, presskonferenser osv om kommande filmer (något jag gör väldigt ofta). Jag tycker film är så jävla kul och intressant. Bygger upp så enormt mycket intresse och nyfikenhet. Vill gärna veta vilka filmer som räknas till klassiker, vilka som är högst rankade, vilka filmer som är banbrytande och varför. Vikten av en bra rollsättare, klippare, ljus/ljudsättare. 
Fast sen ser jag sällan filmen. När jag ska välja film nowadays så slutar det med att jag sätter på 1. något smörigt och lättsamt (då behöver jag inte lägga ner någon energi alls) eller 2. något jag sett förut (då slipper jag bli besviken i slutet). Detta är ju så tråkigt? Samt vilket antiklimax att bygga upp så mycket för att sedan bara låta det rinna iväg. 
 
 
Vet inte om jag bara är oambitiös eller lat. Eller om jag bara är rädd att något ska ta slut och låter det genomsyra olika situationer? Och alltid med en liten rädsla för att bli besviken.
 
Något att jobba på! Ok lol slut på reflektion
 
 
 
 
Mitt | | En kommentar |

Winter Wonderland

 
I fredags åkte jag, Fredrik och Linnéa till Hyde Park och kollade in Winter Wonderland. Kanske som Jul på Liseberg fast lite mer hysteri och "fest". Mysigt och häftigt hur som helst. 
 
Om vi ska snacka lite allvar då, så har jag bestämt mig för att flytta hem till Sverige om ca 3 veckor. Har ingen plan egentligen. Lämna London? JA klart jag grubblar. Har grubblat så mycket. Är det för tidigt? Men tid är en definitionsfråga. Trots att jag "bara" varit här i 3 månader hittills så känns det som ett liv. Klart att det blir något helt annat att lämna allt man har, all trygghet, sitt kontaktnät, sin valuta, sitt språk, sitt hem för något främmande och osäkert. Man börjar ju på noll. Och ändå har jag lyckats skaffa mig en vardag här. Det är jag stolt över. Och jag har haft så kul här och lärt mig så mycket. Jag är inte olycklig här men jag känner mig bara klar med det här livet. För nu iallafall. 
 
Nu vill jag hem ett tag. Fira jul, gå till kyrkan, andas, vara med min familj, träffa mina vänner, vara själv. Så får vi se vad som händer sen.
 
Mitt | | Kommentera |
Upp